Terhesség alatti torna

Terhesség alatti torna

Amikor a pocaklakó beköltözik „otthonába” ahol 9 hónapig élvezi a csendet, az anyukák felelőssége, hogy biztosítsák számukra a lehető legjobb létet.
A terhesség alatt megkezdett edzések nem minden esetben megengedettek, illetve nem mindig ajánlottak. Bármilyen mozgásforma megkezdése előtt érdemes felmérni néhány pontot, köztük mindenképp konzultálni a saját orvosukkal.

Általánosságban elmondható, hogy az esetek azon részében, amikor a kismama a várandósága előtt is sportolt, semmiképpen sem szabad abbahagyni a mozgást, csak megváltoztatni az intenzitást és a mozgásformát. Ebben lehet segítségedre egy személyi edző, aki pontosan tudja, melyik trimeszterben milyen gyakorlatokat, milyen erősséggel végezhetsz.

Amennyiben a várandóságod előtt semmilyen mozgást nem végeztél, semmiképp sem szabad a 9 hónap alatt hirtelen edzéseket végezni. Ellenben mozogni mindenképp szükséges! A terhesség alatt a női test számos változáson megy át, megjelennek az ízületi fájdalmak, melyek lehetnek akár a nagyobb teher „cipeléséből” adódóan. Jellemzőek a gerinc tájéki és derék fájdalmak, melyek egy jól végzett gerinctréning alkalmával minimálisra csökkenthetők.

Sport várandósan: egészség mamának és babának

Healthy Meals Tips

Az edzéseket megkezdve sokszor be tudjuk vonni a gyermekeket. Nem csak a tipegőket, de a kézben fekvő gyermekeket is.

Táplálkozási tanácsok kismamáknak

Maga a terhesség számos élettani változással jár önmagában ugyanúgy, mint a testmozgásra adott élettani válaszokban.

Ideális testtömeg gyarapodás

A csöppség világrajövetele után az anyukák általában szeretnének újra formába kerülni, melynek szintén számos szabálya van! Csakis ezek betartásával szabad újra mozgásba lendülni, és csak az a bizonyos gyerekágyi szakasz eltöltése után, illetve ha a kezelő orvos is javasolja. Az edzéseket megkezdve sokszor be tudjuk vonni a gyermekeket. Nem csak a tipegőket, de a kézben fekvő gyermekeket is. Ezáltal a család együtt tud edzeni, úgy, hogy nem kellett a fél házat elpakolnod, hogy bárhova is elindulj.

Related Services