Csicseriborsós tikka masala

0

Csicseriborsós tikka masala

Hozzávalók:

  • 3-4 ek. olíva olaj
  • 2-3 cm-nyi friss gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 4 ek. sűrített paradicsom
  • 2 konzerv csicseriborsó
  • 200 ml víz 
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors
  • 3 ek. tikka masala fűszerkeverék
  • 200 ml kókuszkrém 

Elkészítés:

A raguhoz az olajon megpirítjuk a gyömbért, rárakjuk a két fajta hagymát, sót és borsot. Üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rá pakoljuk a sűrített paradicsomot, a fűszerkeveréket és lepirítjuk. A lecsepegtetett csicserit ráhalmozzuk, végül felöntjük a kókuszkrémmel és a vízzel. Az egészet felforraljuk és 10 percen keresztül rotyogtatjuk. 

Közben pedig készítsd el a rizst: 300 g jázmin vagy bashmati vagy barna rizs, 1 tk. só, 600 ml víz. 

A receptet a StreetKitchen inspirálta. 

Related Posts