Célok és kudarcok 2021

20,003

Célok és kudarcok 2021

Újabb fogadalmat tettél január elsején? Megint azt, hogy 10 kg-ot leadsz egy hónap alatt!? Újabb olyan célt tűztél ki magad elé, mely abszolút nem reális?!

Igen, sajnos a nagy fogadalmak már itt el is buknak. Február első hetének a végén járunk, és valószínűleg már vagy két hete abszolút nem tartod be a fogadalmad. Ráuntál a sanyargatásra, a rizsre és a csirkére, na meg az éhezésre is. Újabb hét vége, újabb csalódás saját magadban, a kitartásodban. Csorbát szenved az önbecsülésed is, hiszen megint kudarcot vallottál. Te már megint „nem tudod” betartani a szigorú fogyókúrát. Kell ez Neked? Kell az, hogy minden évet úgy kezdj, hogy azonnal csalódást okozol saját magadnak?!

Sokan vannak, akik sajnos évről évre és hónapról hónapra fogadnak meg olyan irreális fogadalmakat, illetve tűznek ki olyan célokat, melyek egyszerűen lehetetlenek. Nem hogy fogyást nem okoznak, de komoly problémát is okozol a testedben (no meg a lelkedben is) hosszútávon. Szerencsétlen anyagcseréd csak kapkodja a fejét, hogy most akkor mit is csináljon. Raktározási üzemmódba kapcsoljon, vagy egyszerűen lassuljon le annyira, hogy végre Neked is feltűnjön, hogy nem jó úton jársz.

Szóval, a testünk egy elképesztően csodás teremtés, egy olyan pontos és precíz szerkezet melyet igen nehéz átverni. És egyébként meg miért is akarod átverni?! A Te tested, a Te életed, a Te mindennapjaid. Inkább élj benne boldogan, kiegyensúlyozottan, úgy, hogy ha jégkrémet kívánsz, azt is meg tudd engedni magadnak anélkül, hogy komoly lelki „fájdalmat” okozzon.

MI A MEGOLDÁS?

Ha magadra ismertél a fentebb leírt sorokban, akkor a megoldást is megtaláltad! Te vagy az, aki tud változtatni! Nincs az az étrend, edzés, vagy bármilyen csodaszer, ami segíthet Rajtad, ha TE nem akarod. Ha TE nem teszel érte.

  1. Tűzz ki REÁLIS CÉLT
  2. Vértezd fel magad türelemmel
  3. Tegyél minden nap azért, hogy megváltoztasd az életviteledet

Ez a 3 dolog melyet felsoroltam nem kerülnek pénzbe. Ezeket akár a következő pár percben is el tudod végezni. Hidd el, a reális cél megfogalmazása kevés embernek sikerül!

MI A KÖVETKEZŐ LÉPÉS?

Ne tégy buta fogadalmakat két hetente, és ne vágj bele nagy csodákat ígérő fogyókúrákba. Egyszer és mindenkor határozd el magad a kiegyensúlyozott élet mellett. A lassabb, ám de jóval biztosabb eredmény iránt.

Ha pedig végig mentél a 3 felsorolt lépésen keress egy szakembert, aki tud Neked személyre szabott edzéstervet és táplálkozási irányt mutatni.

Keress bizalommal ha úgy érzed segítségedre lehetek!

Comments ( 20,003 )